Verzorging

De lelies worden door Bloemkwekerij CPM van Dijk met veel zorg en aandacht geteeld. Hieronder zullen enkele tips beschreven worden voor een optimale houdbaarheid van uw Longiflorums.

Transport/handel
Onze Longiflorums worden direct na de oogst op gekoeld vers water gezet. De bossen van elk 10 stuks worden apart verpakt in een herkenbare, moderne plastic hoes. Hierdoor zijn ze langer houdbaar en beter transporteerbaar. Gelieve niet de lelies in combinatie met groente of fruit te transporteren. De temperatuur van een optimale opslag is 4°C. Een lagere temperatuur kan vorstschade veroorzaken, een hogere temperatuur veroorzaakt een snellere rijping. Na transport raden wij u aan om de Longiflorums in schoon gekoeld water van 15°C te zetten.

Consument
Consumenten kunnen Longiflorums het best kopen wanneer ze nog niet bloeien. Door de stelen van de Longiflorums ca. 3 cm schuin af te snijden, kunnen ze gemakkelijker water opnemen. De onderste bladeren gelieve te verwijderen, zodat deze niet het water raken. Snijbloemenvoedsel, eventueel speciaal voor lelies, tezamen met vers water in een schone vaas zorgt ervoor dat de Longiflorums langer mooi blijven. Zonder snijbloemenvoedsel dient het water geregeld ververst te worden, vooral als het er troebel uitziet. Longiflorums liever niet in de volle zon zetten en niet bij een verwarming. Zet ze ook niet neer in de buurt van rijpend fruit.

Stuifmeel
Probeer Longiflorums niet aan te raken wanneer ze open zijn. Het stuifmeel kan namelijk vlekken geven die moeilijk te verwijderen zijn. Ontstane stuifmeelvlekken gelieve niet door wrijving of met behulp van water proberen te verwijderen. Laat de stuifmeelvlek eerst goed drogen en borstel deze later voorzichtig af. Ook kan het kleverige stuifmeel met plakband verwijderd worden. Mocht dit niet lukken, probeer de vlek dan in het volle zonlicht of in de wind te houden. Natuurlijk kan het stuifmeel ook van de bloem verwijderd worden om het risico te voorkomen dat er vlekken ontstaan. Laat dan wel de helmdraad en de stamper staan, zodat de bloem er minder beschadigd uitziet.